23 Ekim 2011

MADONNA'NIN DÜNÜ ve KAVRAMSAL ÇIĞLIKLARI

Madonna'nın taçsız kraliçe olduğu su götürmez bir gerçek. Sebepleri ise o kadar çok ki sıralamakla uğraşırsam bir haftamı madonnaya ayırmam gerekebilir :) yinede biraz değinmekte yarar var elbette.
Öncelikle çocukluğumun kahramanıdır kendisi. Benden 8 yaş büyük ablalarımın taptığı, posterlerini astığı, şarkılarını tekerleme gibi ezberlediği ve benim "bu kadın ne diyor" diye sorgulamadan çocukluğumun prensesidir Madonna.. Oysaki o dönemde isyanın öbür adı olduğunu Lisedeyken öğrendiğimide kanım çekmiş diyesim gelmişti :)).. Ahlakı, Dini, İnsanlığı sorguladı, Irkçılığa bol bol küfürler yağdırdı ve dönemin gençlerine kışkırtıcı mesajlar vermeyide eksik etmedi..:)
Ne kadar Popülizm yanlısı görülsede aslında Müziğin Kavramsal Sanatının Öncülerinden demek daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Giyimi, davranışları ve haykırışları cesaretiyle birleşinde bu iş olsa olsa Sanatın işidir demekten kendimi alamadım. Biraz incelediğinizde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınızdır. iyi incelemeler :))))))))))












































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder